Reisverzekering

Gaat u op reis dan is het voornaamste doel ontspanning en recreatie. Een goede reisverzekering draagt hier zeker aan bij! Mocht het niet lopen zoals verwacht, dan is het prettig als u kunt terugvallen op een goede reisverzekering.

Naast een vakantiereis is ook verzekerd:

  • Vrijwilligerswerk
  • Schoolwerkweken
  • Studiereizen
  • Stages en soortgelijke activiteiten welke buiten beroepsactiviteiten vallen

Let op!
Er mag in deze periode geen sprake zijn van betaalde arbeid.

Binnen Nederland moet er sprake zijn van een geboekte reis met minimaal één overnachting tegen betaling.

Sport is meeverzekerd:
Houdt u van actieve vakanties? Gangbare sporten zoals wandelen, fietsen en surfen zijn meeverzekerd. Zelfs als u op vakantie een keer gaat bungeejumpen of paragliden bent u daarvoor verzekerd. Alleen voor skiën en snowboarden heeft u een aparte dekking nodig.

Kinderen zijn gratis meeverzekerd:
Heeft u een kind dat jonger is dan 5 jaar? Dan kunt u hem of haar gratis meeverzekeren. Vanaf dat moment geldt deze verzekering onbeperkt. Dus ook als uw kind ouder wordt.

U heeft de keuze tussen een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering
U stelt uw kortlopende reisverzekering zelf samen. U kiest voor Europadekking of Werelddekking. Vervolgens kunt u kiezen uit Basis, Comfort of Optimaal.

Basis
Met de Basis-reisverzekering bent u standaard verzekerd voor personenhulp. Dit kunt u uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen, zoals geneeskundige kosten en skiën en snowboarden. Voor de aanvullende dekkingen die u kiest, betaalt u een lage premie.

Comfort
Met de Comfort-reisverzekering bent u verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de dekkingen die u zelf kiest — zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage – krijgt u een ruimere vergoeding. De premie voor deze aanvullende dekkingen is dan ook hoger.

Optimaal
Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering van de Europeesche perfect voor u. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Raakt uw bagage zoek, dan vergoeden wij de nieuwwaarde van uw bagage wanneer uw spullen maximaal 2 jaar oud zijn. U hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen.

Doorlopende reisverzekering
Gaat u vaker op vakantie? Met een doorlopende reisverzekering bent u altijd goed voorbereid. Ongeacht de bestemming: naar de zon, de sneeuw, een stad of waarheen u ook gaat. Want soms is de reis zelf het doel. En als een boeking onverwacht niet doorgaat, of u voortijdig naar huis moet, is er de doorlopende annuleringsverzekering.

De doorlopende reisverzekering stelt u zelf samen. De reisverzekering biedt u ook de varianten Basis, Comfort en Optimaal. En natuurlijk kunt u de dekkingen voor reis en annulering combineren! Daarnaast zijn diverse aanvullende dekkingen beschikbaar, zodat de verzekering volledig aansluit op uw reizen.